"Teruskan Perjuangan, Tingkatkan Kefahaman"

Khamis, 18 Disember 2008

PENJELASAN ISU SEMASA

18 Dis 08, Ipoh. Pada pagi ni teman gi makan di kantin. tengah sedap makan hp berbunyi. Oh.. Mohamad KY Tiang call. " Firdaus, ini pagi boleh datang ka. ada orang bayar RM120.00 untuk jamuan. ana ini malam tak dpat datang meting ada program lain". Ok..ok.. boleh je... teman jawab.
Kbetulan ketika itu En. Bo (bukan nama sebenar) sampai. Lalu dia pun mula kan cite (borak2 cafe). nampak gaya macam banyak mempertikai dan mepersoalkan MB Perak. Teman pun memberi jawapan apa yang teman tahu. Jawab dah jawab tapi macam tak puas hati je... so teman kata kalau tak puas hati jom kita ke pejabat MB pagi ni. Kebetulan teman nak gi sana amik duit. Apelagi dengar je nak gi sana Mr. Bo semangalah... lalu dia terus masuk opis cari sorang lagi kaki ngopi yang selalu menghangatkan kafe teman Mr.Eo (bukan nama sebenar). Dia ni umno tapi Pas. Entahlah, kekadang sokong kekadang hentam. Kita sebagai orang yang faham dan membawa perjuangan kena sikap nutral cikit. iakan dulu...pas tu bantai la balik. tapi depa ni ok...walaupun tahu teman Pas tapi tak de masalah kat tempat koje.
Cari punya cari, rupanya meting. At last ajak bos teman Mr.Ro (bukan nama sebenar). Dia pun semangat juga. Siap nak keta dia pula....
Sampai je kat Pej. Suk teman pun bawa sahabat2 ni ke pejabat pegawai khas MB. Mohd KY Tiang. Deme ni tak penah masuk pej. MB. So macam risau je...teman pun dulu haram tak penah jejak ke opis ni. sekarang dah kita memerintah baru merasa masuk pejabat MB ni. sebagai rakyat teman rasa bertuah diberi layanan begini tanpa ada birokrasi. Sampai je lepas memperkenalkan mr. bo dan mr. ro teman pun minta Mohd jelaskan isu yang terbuku dihati mereka. alhamdulillah semua isu yang di tanya. dapat dijawab dengan begitu baik oleh mohamad. Nampaknya mr. bo dan mr.ro macam begitu puas hati dengan penjelasan. Masa nak balik sempat lagi mohd bagi satu bundle bulitin perak untuk bulan depan punya (tahun depan).
Tahniah buat Mohamad KY tiang yang begitu berhikmah menjelaskan sesuatu isu. penggal depan jadi YB rasanya sahabat teman ni...
Akhirnya... semoga Islam dapat ditegakkan.

0 ulasan:

Tetamu

Website Tracking

Tarikh

Ini Teman

Foto saya
Nama diberi Ahmad Firdaus b. Mohamad Kelahiran di bumi bertuah Perak Darul Ridzuan. Dilahirkan oleh ibu tercinta pada tahun 1980. Bekhidmat di Ipoh Perak sebagai Mujahid.

Keluarga Teman

Keluarga Teman

Diskusi Usahawan Kali ke 2

Diskusi Usahawan Kali ke 2

Jamuan Makan Malam Bersama MB Perak

Jamuan Makan Malam Bersama MB Perak

Hadis Minggu Ini

" Tiga perkara yang tidak memberi manfa'at bersamanya oleh sebarang amalan, iaitu; menyekutukan Allah, menderhakai kedua ibu bapa dan lari dari medan perjuangan"

(Hadis riwayat Al-Bukhari)

Sembang Teman

Solat Adalah Tiang Agama